Aktualno

Če veste ali ne, ima vaša organizacija aktivno kulturo podjetja. Če to ni nekaj, kar vaše vodstvo skrbno goji in spremlja, potem imate verjetno med zaposlenimi stagnirajočo ali celo negativno kulturo. Spreminjanje organizacijske kulture ni postopek, ki bi ga lahko dosegli čez noč, vendar bo imel ključni dolgoročni vpliv na zavzetost, produktivnost in dobro počutje zaposlenih ter na razvoj toka vaših talentov. Vzgajanje želenega vedenja na delovnem mestu je vredno naložbe.

Kakšne so dolgoročne koristi spreminjanja organizacijske kulture?

Preden se spustimo v podrobnosti, se boste morda vprašali, kako natančno bo spreminjanje organizacijske kulture prineslo dolgoročne koristi in konkurenčno prednost vaši organizaciji.

Izboljšanje zavzetosti zaposlenih

Kot prvo, podjetja z močno kulturo uživajo boljše sodelovanje zaposlenih. Že prej smo delili stališče, da je "bila več kot polovica zaposlenih pripravljena oditi v konkurenčno podjetje v iskanju boljše kulture, 48% pa jih je reklo, da bi v zameno za boljšo kulturo razmislili o 60-urnem tednu." Ko bodo zaposleni v svojem delovnem okolju uživali razvito in obzirno korporacijsko kulturo, bodo postali bolj zavzeti in bolj vključeni v svoje delo.

Razvoj toka lastnih talentov

Če želite, da v vaši organizaciji delajo najboljši ljudje, jim morate zagotoviti najboljšo kulturno usklajenost. Candice Frazer, višja podpredsednica za operativne dejavnosti pri TTI SI, je v našem nedavnem mesečnem prispevku dejala, da najnovejši talenti med zaposlenimi iščejo organizacije z močno kulturo in močnimi vrednotami. Konkurenčno prednost boste dobili, če boste zaposlili najboljše v panogi na začetku njihove kariere.

Povečanje dobičkov skozi čas

Prednosti spreminjanja vaše organizacijske kulture na bolje se ne ustavijo pri dobrem počutju zaposlenih - ta povečana zavzetost in zdravo povezovanje talentov pomenita dobiček. Mreža BDC je poročala, da "močna pozitivna kultura lahko poveča zavzetost zaposlenih za 30%, kar ima za posledico do 19% večji operativni prihodek iz poslovanja in 28% večjo rast dobička." So to številke, ki si jih lahko privoščite prezreti?

Spreminjanje organizacijske kulture z ocenjevanjem

Čeprav obstaja veliko načinov in metod za začetek spreminjanja organizacijske kulture, se bomo osredotočili na posebne učinke uporabe vedenjskega ocenjevanja. Tu je nekaj načinov, kako lahko ocenjevanja pomagajo kulturi vašega podjetja.

Ustvarite skupni jezik

Ocenjevanja so način za razumevanje človeškega vedenja skozi posebne perspektive, s posebnimi znanostmi. Uporabljen jezik pri ocenjevanju pomaga imenovati elemente čustvene inteligence, motivacijo in vedenje in še več, kar prej morda niste mogli opisati. Ta novi besednjak bo vaši ekipi pomagal komunicirati s člani ekipe na nove in učinkovite načine. En primer je Clear Glass koncept. Ta koncept imenuje stanja čustev, ki jih je običajno težko komunicirati, zlasti v profesionalnem okolju. Boljša komunikacija pomeni boljšo kulturo in bolj zaželena vedenja, od članov osnovnega nivoja do višjih vodstvenih delavcev.

Opredelite in živite vrednote

Večina podjetij ima določen nabor vrednot, ki pa običajno živijo le v priročniku organizacije. Kako pogosto ponovno pregledujete in izpopolnjujete te vrednote? Pomembno je postaviti vprašanje: "Kako vodstvo spreminja organizacijsko kulturo?" To je zagotovo vprašanje, na katero bo vaša ekipa želela vedeti odgovor. Ta odgovor lahko najdete z uporabo prilagojenega ocenjevanja za merjenje in razlago motivacije. Z ugotavljanjem prednostnih nalog in ustreznih ukrepov vaših višjih vodilnih bo vaša organizacija lahko zagotovila, da se bodo ti uskladili s podjetjem in njihovimi skupinami. Ko dobro razumete, kaj vsi potrebujejo v vaši organizaciji, da se počutijo zadovoljne v svojih vlogah, morate poskrbeti, da bodo vodilni z dejanji, ki jih vodijo vrednote, pokazali oprijemljiv dokaz tega razumevanja. Je vaša organizacija vključena v dobrodelne namene v vaši dejavnosti? Ali vaši višji vodilni dokazujejo miselnost rasti? Ali vaši vodstveni delavci sprejemajo pristop, ki poudarja podporno vodenje? Odgovore na ta vprašanja dobite z vodenjem z vrednotami.

Osredotočite se na prednosti v vaši ekipi

Inovacije so pomembne, toda eden najboljših načinov za napredovanje je osredotočenost na prednosti vaše ekipe. Konkretna vedenja, ki pomagajo posameznikom v vaši organizaciji, bodo vaše največje bogastvo pri izboljšanju vaše organizacijske kulture. Težko je natančno določiti, katere so te prednosti; dobra novica je, da bo ocenjevanje omogočilo vpoglede, ki jih potrebujete. S sistematizacijo potreb svoje ekipe lahko skozi vedenjsko ocenjevanje ustvarite ta skupni jezik in posebne meritve za merjenje vaše ekipe.

Osredotočite se tudi na krepitev veščin. Razvijajte kompetence svoje ekipe, da jim pokažete, da vlagate v uspeh njihove dolgoročne kariere s prepoznavanjem njihovih najboljših osebnih veščin na podlagi doseganja 25 veščin, ki temeljijo na raziskavah in jih zahteva katerokoli delo.

Navdihnite svojo ekipo za uspeh

Spreminjanje organizacijske kulture je dolgoročen proces in dolgoročna naložba v produktivnost, napredek in zavzetost vaše ekipe. Osredotočenost na kulturo podjetja je dejavnik, ki je pod vašim nadzorom in bo nedvomno koristil vašim zaposlenim. Če se osredotočite na kulturo podjetja, boste sčasoma izboljšali vaš tok talentov, zavzetost zaposlenih in dobiček. Zagotovite svojim zaposlenim podporo in priprave, ki jih potrebujejo za uspeh; to bo sčasoma postalo pozitivna povratna zanka in pozitivno prispevalo h kulturi vašega podjetja. Najhitrejši način za začetek je izkoristiti moč vedenjskega ocenjevanja. Če vas zanima sodelovanje s TTI SI, vam lahko naša orodja pomagajo preoblikovati vašo organizacijo. Tu dobite informacije, ki jih potrebujete za naprej.

©TTI Success Insights

Vas zanima več?

Izpolnite obrazec in podajte vaše povpraševanje.
Kontaktirajte nas